1 kisebb tojás felverveHozzávalók a tésztához /23×34 cm-es tepsihez/:
40 dkg finomliszt
2 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 közepes citrom reszelt héja
10 dkg margarin
10 dkg zsír
3 evőkanál tejföl.
6 gramm sütőpor
A töltelékhez:
1,5 kg alma
fahéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint
3 evőkanál búzadara
A pite lekenéséhez:
1 kisebb tojás felverve
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Két részre osztjuk.
Hideg helyre tesszük,míg a töltelék elkészül.Az almát meghámozzuk.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Ízlés szerint megszórjuk cukorral,őrölt fahéjjal.
Egy kis idő után a levétől kinyomkodjuk.
A búzadarát hozzákeverjük.
Az első tészta darabot tepsi méretre nyújtjuk.
Megszórjuk zsemlemorzsával.
Bele terítjük az almát.
Befedjük a másik kinyújtott tészta lappal.
Lekenjük a felvert tojással.
A tészta tetejét megböködjük villával.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.