Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta II.

MME MME
4.5/5
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: 12 vastag palacsintát sütünk.

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk, beleöntjük a citromlevet, hozzáadjuk az almát, a mazsolát és a mandulaforgácsot. Lassú tűzön, rázogatva kb. 5 percig pároljuk. Ráöntjük a pálinkát. A palacsintákat megtöltjük az almás masszával, kettéhajtjuk, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 390 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss