hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta forró szederrel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 30 dkg alma
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg alma
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • A forró szederhez:
  • 4 dkg barnacukor
  • 30 dkg fekete szeder
  • A tálaláshoz:
  • 2 dl tejszínből kemény hab

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintához megtisztítjuk az almát, durvára lereszeljük. A lisztből tejjel, tojással, pici vízzel, cukorral és csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe a végén belekeverjük a reszelt almát. Palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat sütünk, nem kell megijedni, ezek kicsit vastagabbak lesznek.

A töltelékhez megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük az almát, majd a vajon megpároljuk. Amikor puha, lecsepegtetjük, majd a cukorral, fahéjjal együtt turmixoljuk.

A forró szederhez megolvasztjuk a cukrot, és rátesszük a szedret. Amint kicsit összeesett, levesszük.

Tálaláskor a palacsintákat megkenjük almapürével, feltekerjük, és tányérra tesszük. Köré kanalazzuk a forró szedret, a tetejére tejszínhabot teszünk.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss