hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta fahéjjal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • 2 dl tej (2,8%-os)
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek étolaj
  • 1 db alma
  • 1 tk cukor
  • 1 mk fahéj
  • egy csipet só
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • A tetejére:
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, az alma kivételével, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt almát. A hűtőben pihentetjük 15 percet.
  2. Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt kiolajozunk, és a tésztából, hagyományos módon palacsintákat sütünk. 
  3. A kész palacsintákat négyrét hajtjuk, és fahéjas porcukorral megszórjuk a tetejét.

    ÍGY NEM RAGAD LE ÉS SZAKAD SZÉT: TIPPEK PALACSINTASÜTÉSHEZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss