Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta fahéjas porcukorral

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 8 ek liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 ek olaj
  • 20 dkg reszelt alma
  • 1 tk sütőpor
  • A sütéshez:
  • 1 dl étolaj
  • A szóráshoz.:
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

  1. A tojást kikeverjük a cukorral és a sóval, felváltva belekeverjük a tejet, a sütőporos lisztet, simára keverjük egy habverővel, végezetül hozzáöntjük az ásványvizet, ezzel is összekeverjük. Ezután a megtiszított, lereszelt almát is belekeverjük. (Az almát, ahogy lereszeltük, azonnal a palacsinta tésztába keverjük, nem csavarjuk ki.) 20 percig pihentetjük.
  2. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, felforrósítjuk, majd a jól felkevert tésztából, palacsintákat sütünk. Fontos, hgoy az alma egyenletesen eloszoljon a tésztában. Ha kisült, összehajtjuk, és megszórjuk fahéjas kristálycukorral.

Még több palacsinta >>> 

Megjegyzés

Kettő az egyben, így, együtt sütve. A palacsinta és a töltelék. Az almás palacsinta fahéjjal mennyei. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss