Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta diótöltelékkel

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 3 dl tej
  • szódavíz
  • 1 kanál cukor
  • kevés só
  • 50 dkg reszelt alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, teszünk bele 25 dkg lisztet, jól eldolgozzuk, és föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel (vagy éppen keverve), hogy se híg, se sűrű ne legyen.
Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat is, ettől lesz gyenge a tésztája.

A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk, és a palacsintatésztához keverjük. Ha sűrű lenne, akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.

A palacsintákat kisütjük,elég vastag tésztája lesz. Nagyon finom.

Porcukorral elkevert dióval töltöttem, de tölthető mással is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss