Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta búzacsírával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tojásokat habosra keverjük a tejjel. Adagonként hozzáadjuk a lisztet, valamint a csírát, a cukrot és a sót, majd csomómentesre dolgozzuk. A palacsintasütőben felhevített olajon a masszából 8 db palacsintát sütünk.
  2. Közben a megmosott, félbevágott almák magházát eltávolítjuk, húsukat vékony cikkekre vágjuk. Az almacikkeket a megmosott mazsolával és a mandulával együtt egy kevés vízben rövid ideig pároljuk (ne főzzük szét!), majd lecsepegtetjük. 
  3. A melegen tartott palacsintákat megrakjuk az almás töltelékkel, és félbehajtva kínáljuk.

Megjegyzés

Tedd könnyebbé az iskolakezdést ezzel az egészséges palacsintával! Nem kell agyoncukrozni. A búzacsíra ellátja a szervezetet energiával, tápanyagokkal, élelmi rostokkal, sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, továbbá csökkenti a koleszterinszintet.

Fotó és recept: Wirths PR és Trendxpress.org - MME
A cikkekre vágott almára csepegtess citromlevet, hogy ne barnuljon meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss