A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a mozsárban összetört borókabogyót, és felmelegítjük. Azután lefedve pihentetjük 60 percig.
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Felhabosítjuk a tojássárgájákat a vaníliarúd kikapart magjaival és a mézzel. Hozzáadjuk a keményítővel elvegyített lisztet. Leszűrjük a borókás tejet, majd felforraljuk. Beleforgatjuk a mézes lisztkeveréket, és állandó kevergetés mellett besűrítsjük. A megduzzadt zselatint kissé kinyomkodjuk, a tejes krémhez adjuk, és kevergetve adjuk megolvasztjuk benne. Azután hozzákeverjük a vajat, és hagyjuk kihűlni. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
A palacsintához vegyítjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A megtisztított, kicsumázott almát lereszeljük, majd összekeverjük a porcukorral, fahéjjal, a tojással és a kefirrel. Végül beleforgatjuk a lisztes keveréket. Vékonyan kiolajozott serpenyőben 5 db palacsintát sütünk ki a tésztából.
Egy kevés krémet simítunk 4 db palacsintára, egymásra helyezzük azokat, végül befedjük az utolsó darabbal. A maradék krémet habzsákba kanalazzuk, és tetszés szerinti mintákat nyomunk belőle a sütemény tetejére. Mézzel meglocsolva tálaljuk.