Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta borókabogyós krémhabbal

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A krémhabhoz:
  • 2,25 dl tej
  • 2 ek borókabogyó
  • 3 db zselatinlap
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db vaníliarúd
  • 9 dkg méz
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 20 dkg habtejszín
  • A palacsintatésztához:
  • 16 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 ek porcukor
  • 2 db alma
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl kefir
  • 1 csipet só
  • olaj
  • méz a díszítéshez

Elkészítés

  1.  A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a mozsárban összetört borókabogyót, és felmelegítjük. Azután lefedve pihentetjük 60 percig.
  2. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Felhabosítjuk a tojássárgájákat a vaníliarúd kikapart magjaival és a mézzel. Hozzáadjuk a keményítővel elvegyített lisztet. Leszűrjük a borókás tejet, majd felforraljuk. Beleforgatjuk a mézes lisztkeveréket, és állandó kevergetés mellett besűrítsjük. A megduzzadt zselatint kissé kinyomkodjuk, a tejes krémhez adjuk, és kevergetve adjuk megolvasztjuk benne. Azután hozzákeverjük a vajat, és hagyjuk kihűlni. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A palacsintához vegyítjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A megtisztított, kicsumázott almát lereszeljük, majd összekeverjük a porcukorral, fahéjjal, a tojással és a kefirrel. Végül beleforgatjuk a lisztes keveréket. Vékonyan kiolajozott serpenyőben 5 db palacsintát sütünk ki a tésztából. 
  4. Egy kevés krémet simítunk 4 db palacsintára, egymásra helyezzük azokat, végül befedjük az utolsó darabbal. A maradék krémet habzsákba kanalazzuk, és tetszés szerinti mintákat nyomunk belőle a sütemény tetejére. Mézzel meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss