Almás muffin vaníliamártással – ezzel a finomsággal feldobhatod a délutáni kávédat

default user icon
MME
A muffin az egyik legkedveltebb sütemény lett az elmúlt években, nem véletlenül. Könnyen elkészíthető, sokféleképpen variálható és nagyon finom. Most egy isteni finom almás muffin receptet hoztunk a Vidék íze magazinból, ami egyszerűen tökéletes!

Ez a desszert tökéletes választás a hűvösebb napokra, amikor egy kis melegségre vágysz, de nyáron se mondj le róla: ideáis gyors reggelinek vagy délutáni kávézáshoz is. Nagyon könnyen elkészíthető is, így kezdők számára is remek lehetőség arra, hogy valami igazán különlegeset varázsoljanak az asztalra. 

Hozzávalók az almás muffinhoz:

  • 3-4 db savanykás alma
  • 2 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 23 dkg olaj
  • 33 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tek. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2-3 ek. barna cukor

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk az almát, és apró kockára felvágjuk a húsát.
  2. Keverőtálban habosra verjük a tojást a kristálycukorral, beleforgatjuk az almát, majd elkeverjük benne az olajat. Egy másik tálban összeforgatjuk a száraz hozzávalókat (liszt, só, vaníliás cukor, sütőpor, fahéj), majd mindezt hozzádolgozzuk az almás-tojásos alaphoz.
  3. Egy muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal. Beletöltjük a masszát (úgy, hogy körülbelül a forma háromnegyedéig érjen a nyers tészta), mindegyiket megszórjuk barna cukorral. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük. Vaníliamártással kínáljuk.

Vaníliamártás hozzávalói:

  • 3 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. keményítő
  • 5 ek. cukor
  • 1 tk. vaníliaőrlemény

Elkészítése:

  1. Hőálló tálban csomómentesre keverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, a keményítővel és a cukorral.
  2. Felforraljuk a tejet a vaníliaőrleménnyel.
  3. Vizet forralunk egy fazékban, rátesszük a tejszínes tojást, ügyelünk rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a meleg vaníliás tejet, és addig tartjuk a gőz felett, míg szépen be nem sűrűsödik.

Tipp: Kevésbé finom, de jóval egyszerűbb és gyorsabb módszer, ha valamilyen hidegen kikeverhető vaníliás krémport használunk, csak az előírtnál több folyadékkal, hogy ne krémet, hanem mártást kapjunk.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss