Elkészítés: A meghámozott, magház nélküli almadarabokat megcsepegetjük citromlével, hogy szép világosak maradjanak. A mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés langyos vízben áztatjuk. A felolvadt zselatint, étkezési keményítőt, tojássárgát, tejet, citromlevet a liszttel összedolgozzuk. A végén adjuk hozzá az almát és a beáztatott mazsolát. A tésztát elosztjuk a papír muffin formákban. ezeket enyhén kivajazott sütőlemezre helyezzük. A tészta tetejét tojás felvert habjával bekenjük. 170 fokon 20 percig sütjük, a sütőből kivéve félig kihűtjük, majd tálra rendezzük. Porcukorral meghintve, a citromhéjkarikákkal és citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre