Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-zabpelyhes morzsasüti

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, kristálycukorral és fahéjjal megszórjuk. A zabpelyhet, a lisztet és a margarint összemorzsoljuk.
  2. 2-3 evőkanál lekvárt vízzel kisséfelhígítunk, a tésztához keverjük. Egy kisebb méretű tepsit kikenünkmargarinnal és kilisztezzük. Az almát a tepsibe rakjuk, kézzel rámorzsoljuk a tésztát. 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük, addig, míg enyhén megbarnul a teteje.

    Még több almás finomság >>> 

    SÜTEMÉNYEK VÉGTELEN TÁRHÁZA >>> 

    ZABPEHELY, A CSODAALAPANYAG - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Megjegyzés

A tészta kevésnek tűnhet, de elég, csak nagyon jól el kell morzsolni, oszlatni az almán. És néhol, ha kilátszik az alma, az sem baj. - csokimoly

Ezek is érdekelhetnek

Friss