Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-morzsás sütemény

MME MME
4 5/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és azt egy kis cukorral, kis lisztel és a tejjel összekavarjuk, leborítva hagyjuk 15 percet kelni. Eután a többi cukrot, az olvasztott vajat, a tojást, a sót és a maradék lisztet hozzáadjuk, összegyúrjuk. Majd újra hagyjuk 30 percet kelni.
Az almákat meghálmozzuk és szeletekre vágjuk. Kigyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A túrót 1 csomag vaníliás cukorral és két evőkanál cukorral kikeverjük, a tésztára kenjük. Rárakjuk a szeletelt almát. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Közben elkészítjük a morzsát: a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat összemorzsoljuk, az almával borított tészta tetejére hintjük. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss