hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-morzsás desszert

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát felszeleteljük. Elrendezzük a szeleteket egy tűzálló tálban. Ezután megszórjuk 2 dkg cukorral.
  2. A mogyorót durvára vágjuk. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk a lisztet, a maradék cukrot, és a vajat. Hozzáadjuk a mogyorót és a zabpelyhet, majd az egészet morzsás állagúra dolgozzuk.
  3. Elosztjuk a keveréket a gyümölcsrétegen. 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Friss tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínálhatjuk. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek