Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mogyorós zabpelyhes süti

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Földimogyoró

Elkészítés

  1. A lentojáshoz a 2 ek. lenmagot egy kisebb edénybe tesszük és felöntjük 6 ek. vízzel, alaposan összekeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Ezután ha nem bolti lisztet használunk,  (zabpehely késes aprítóban ledarálva – szükség esetén jelölten gluténmentes) kimérjük és késes aprítóban a ledaráljuk zabpelyhet. Utána tálba tesszük fahéj, só és szódabikarbóna kíséretében.
  2. Az almát és banánt hámozás után szintén az aprítóba tesszük és pépesre turmixoljuk. (Másik lehetőség, hogy az almát a reszelő kisebb lyukú oldalán lereszeljük, a banánt pedig villával pürésítjük.) Ezután a zabhoz adjuk, jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra alul-felül sütési funkción.
  3. Ekkor hozzáadjuk a mogyorót, amivel szintén átkeverjük, majd egy kanállal kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. (Ha többet teszünk, akkor vastagabb és puhább lesz a kész sütink, ha pedig kb. 1 evőkanálnyit hagyunk 1 darab sütinek és ezt még el is simítjuk, akkor ropogósabb, kicsit szárazabb lesz a végeredmény. Ez rajtatok áll, én ez alkalommal a puhább verziót választottam.) A sütési idő a vastagabb korongok esetében kb. 20-25 perc, ha kekszet készítünk, kevesebb.
  4. Az elkészült sütiket ízlés szerint díszíthetjük. (Én egy kis kókuszolajat olvasztottam meg kevés vízzel, majd hozzákevertem egy teáskanálnyi kakaóport és ezzel locsoltam meg a zabfalatokat.) 

Megjegyzés

Gluténmentes, hozzáadott cukormentes, tejmentes, tojásmentes, vegán. - nagynéhimesrenáta

Ezek is érdekelhetnek

Friss