Elkészítés: 1. Tegyük az almaszeleteket, a cukrot, a mazsolát és a fűszereket egy közepes méretű serpenyőbe, majd adjunk hozzá 1 evőkanál vizet. A serpenyőt fedjük le, majd közepes lángon 7-8 percig főzzük. Ha az almák megpuhultak, húzzuk le a serpenyőt a lángról, és hagyjuk kihűlni.
2. Forgassuk a diót az almás keverékhez.
3. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (a gázsütőt kapcsoljuk 4-es fokozatra).
4. Egy kisebb serpenyőben vagy a mikrohullámsütőben olvasszuk meg a margarint. Az olvadt margarinnal kenjük meg a tésztalapokat, majd vízszintesen vágjuk ketté őket. Rétesenként 3 megfelezett lapra lesz szükségünk, ezeket egyenként helyezzük egymásra oly módon, hogy az elsőt függőlegesen, a másodikat vízszintesen, a harmadikat pedig átlósan tesszük magunk elé.
5. Osszuk el az almákat a réteslapokon, majd hajtogassuk rá a rétegeket úgy, hogy mindenhol ugyanolyan vastag réteg vegye körül az almákat. Tegyük a réteseket egy tepsire, majd kenjük meg őket a maradék olvasztott margarinnal.
6. Helyezzük a réteseket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük őket 20 percen keresztül aranybarnára.
7. Helyezzük a kész réteseket desszertes tányérra, díszítésként pedig szórjuk meg őket porcukorral, és tegyünk melléjük 1-1 gombóc vaníliafagyit. Azonnal tálaljuk.