Elkészítés: A húst jól kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vastagabb, kerek szeletekre vágjuk. A pecsenyezsírban az almaszeleteket megpároljuk, majd az
almát is kivesszük.
A visszamaradt pecsenyelét liszttel meghintjük, 1 dl vízzel feleresztjük, és belekeverjük a tejfölt. Kevés citromlével ízesítjük, összemelegítjük.
A tálon elhelyezett sült köré rakjuk az
almakarikákat, a mártással leöntjük, és az almaszeletek közepét kimagozott meggyel díszítjük. 10 percre forró sütőbe toljuk.
Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre