Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mazsolás crumble

MME MME
10 4.7/5
60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csésze vékonyra szeletelt alma
  • 1 csésze rumba áztatott mazsola
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze aprított dió vagy mogyoró
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 1/3 csésze zabpehely vagy rizspehely
  • 1/3 csésze vaj

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal.

Az almát összekeverjük a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót, a zabpelyhet vagy rizspelyhet. Ezután a vajat adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A tésztát rámorzsoljuk egyenletesen az almára.

190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss