Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mandulás-darás piskóta

60 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • Piskóta tészta:
  • 4 db tojás
  • 3 db alma
  • 130 g cukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 100 g tejföl
  • 80-100 ml olaj
  • 260 g liszt
  • Almás “töltelék”:
  • 5 db alma
  • 1 mk fahéj
  • 2 ek cukor
  • Morzsa:
  • 50 g búzadara
  • 30 g margarin
  • 40 g cukor
  • +40 g szeletelt mandula

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, tejfölt. A sütőport elvegyítjük a liszttel majd hozzákeverjük a tojásos keverékhez, végül a lereszelt almákat is. Óvatosan már csak kanállal a tojások keményre vert habját keverjük a tésztához. A töltelékhez az almákat megpucoljuk és felszeleteljük majd egy kevés cukorral és fahéjjal ízesítve puhára pároljuk. A morzsához a margarint összegyúrjuk a darával és cukorral. A piskótatésztát tepsibe öntjük és ráhelyezzük az almaszeleteket. Az egészet megszórjuk szeletelt mandulával és morzsával. 170°C-on 40 percig sütjük.

Megjegyzés

ennek a süteménynek a fantázianeve almás-deres ☺ - eMeskó

Ezek is érdekelhetnek