Almás-mandulás-darás piskóta

60 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, tejfölt. A sütőport elvegyítjük a liszttel majd hozzákeverjük a tojásos keverékhez, végül a lereszelt almákat is. Óvatosan már csak kanállal a tojások keményre vert habját keverjük a tésztához. A töltelékhez az almákat megpucoljuk és felszeleteljük majd egy kevés cukorral és fahéjjal ízesítve puhára pároljuk. A morzsához a margarint összegyúrjuk a darával és cukorral. A piskótatésztát tepsibe öntjük és ráhelyezzük az almaszeleteket. Az egészet megszórjuk szeletelt mandulával és morzsával. 170°C-on 40 percig sütjük.

    Megjegyzés

    ennek a süteménynek a fantázianeve almás-deres ☺ - eMeskó

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss