hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos sütemény (almás-mákos)

75 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 45 dkg tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 5 ek darált dió
  • 5 ek darált mák
  • 2 db alma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 mk fahéj
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 18 dkg puha vaj
  • 18 dkg cukor
  • A díszítéshez:
  • darált dió
  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet. A tésztát 3 részre osztjuk, az egyikbe beforgatjuk a diót, a másikba a citromhéjjal kevert mákot, a harmadikba a fahéjas, reszelt almát.
  2. A masszát külön - külön egy kb 20 x 28 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 10 - 12 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
  4. A tésztalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  5. A sütemény tetejére darált diót szórunk és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.

    Ajánljuk még:

MÉG TÖBB ISTENI SÜTEMÉNY RECEPT >>> 

A legfinomabb házi sütemények >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss