hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás lila káposzta dióval

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Tisztítsuk meg a lila káposztát, vágjuk ki a torzsáját, majd csíkozzuk fel. Tisztítsuk meg, és vágjuk kockára a vöröshagymát. Mossuk meg az almát, vágjuk négyfelé, magozzuk ki, majd vágjuk kockára, és csöpögtessünk rá citromlevet.

Forrósítsuk fel a wokot, és olvasszunk fel a libazsírt. Pirítsuk meg benne a vöröshagymát, adjuk hozzá a lila káposztát, majd 5 percig pirítsuk azt is.

Öntsük föl a káposztát vörösborral, fűszerezzük sóval, szegfűszeggel, majd lefedve pároljuk 10 perig. Adjuk hozzá az almát, és további 10 percig puhítsuk az egészet. Vegyük ki az ételből a szegfűszeget, és dióval megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

További finom, kalóriaszegény ételrecepteket Ursula Summ A szelektív étkezés új szakácskönyve című könyvében találhatsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek