Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pihe-puha almás lepény

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lereszelt almát megdinszteljük, ízlés szerint fahéjjal, cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  2. A tésztához a liszet, a cukrokat, a sütőport, a vajat és a tojást tésztává gyúrjuk, majd elfelezzük.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tésztát, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
  4. Az almás tölteléket rásimítjuk, majd a tészta másik felét is kinyújtuk, és ráborítjuk az almás töltelékre. Villával megszúrkáljuk.
  5. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt megsütjük. 

Megjegyzés

Nagyon finom! - Bak Ildikó

Ezek is érdekelhetnek

Friss