hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-lekváros töltött fánk

MME MME
3.8/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejben elkeverjük a tojássárgákat, a cukrot és a sót. A lisztbe belekeverjük az élesztős tejet, a tejes tojássárgákat, majd 2-3 részletben a felolvasztott, langyosra hűtött margarint. A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd 2 cipóra osztjuk, és egyenként 40x40 centis lapokat nyújtunk. Kb. 6 cm-es pohárral megjelöljük az egyik kinyújtott tésztán a fánkok helyét, majd ezekbe a körökbe egy-egy pötty lekvárt, egy kis fahéjas darált diót és egy kis darab almát teszünk, ráterítjük a másik tésztát, a halmok széleit körben összenyomkodjuk, majd a pohárral kiszaggatjuk. A fánkokat vékonyan megkenjük olajjal, és konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.

Egy nagy lábasban kb. 3 ujjnyi olajat melegítünk, ebben lefedve, mérsékelt lángon 4-5 percig sütjük a fánkokat, majd megfordítjuk, és fedő nélkül aranysárgára sütjük őket. Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás porcukorral meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss