Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás kuglóf karamellaöntettel

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk ki. A húsát felszeleteljük, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. A vajat 20 dkg kristálycukorral, 1 csipet sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a sütőport a tálba szitáljuk, majd a cukros-tojásos masszához forgatjuk.
  2. A tésztamasszába beleforgatjuk a citromos almaszeleteket, majd az egészet egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába simítjuk. 175 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük, és hagyjuk kissé hűlni.
  3. Közben a megmaradt cukrot egy lábosban megolvasztjuk. Hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd néhány percig forraljuk, és simára keverjük. A kuglófot a rácsra borítjuk, majd meglocsoljuk a karamellöntettel, és megszórjuk a durvára vágott dióval.

11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>>

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss