Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás kosárkák

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához :
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárga
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez :
  • 4 db alma
  • cukor ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi)
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Ez idő alatt az almákat megpucoljuk, és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk (a levét megisszuk), beízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.

Elővesszük a tésztát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 4 db 10 centi átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.

180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.
A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss