Elkészítés: A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Ez idő alatt az almákat megpucoljuk, és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk (a levét megisszuk), beízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.
Elővesszük a tésztát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 4 db 10 centi átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.
180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.
A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre