Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-körtés kalácsfelfújt vaníliamártással

75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az élesztőt, a cukrot és a tojásokat. Alaposan összedolgozzuk, majd lefedjük, és meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük.

2.

Közben az almát és a körtét gerezdekre vágjuk, és eltávolítjuk el a magházukat. Meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk fahéjjal.

3.

A tésztát átgyúrjuk, majd egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Belenyomkodjuk az alma- és a körteszeleteket, és további 15 percig hagyjuk kelni. Megszórjuk a mandulával és a mazsolával, és rámorzsoljuk a vajat.

4.

175 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Közben elkészítjük a vaníliaszószt: 5 ek tejet felforralunk 2 ek cukorral. A többi tejet kikeverjük a pudingporral és a tejszínnel, majd a cukros tejhez adjuk, és együtt főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a felfújthoz kínáljuk.

5 ISTENI KÖRTÉS RECEPT >>> 

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

A LEGFINOMABB KÖRTÉS FOGÁSOK EGY HELYEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss