Elkészítés: A mazsolát tejbe áztatjuk, állni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a tojásokkal. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, majd az egészet jól összedolgozzuk a margarinos masszával. Ezután beletesszük az apróra vágott banánt, a hámozott és reszelt almákat, majd hozzáöntjük a tejbe áztatott mazsolát (a tejjel együtt). Sütőpapírral bélelt vagy vajjal/margarinnal kikent tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre