Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, majd közepes vastagságú (1,5 ujjnyi) cikkekre vágjuk. Utána feltesszük főni a fűszerekkel annyi vízben, amennyi ellepi az almát. Amikor már teljesen áttetszővé főttek az almák, cukorral tetszés szerint édesítjük, végül hozzáadjuk a pudingporokat, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Egy jénai tálat vagy kerek üvegtálat kibélelünk háztartási keksszel, ebbe beleöntjük az almamasszát, a tetejére szintén kekszet rakunk, és az egészet leöntjük olvasztott csokival, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Hidegen tálaljuk!!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre