Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-kék áfonyás pite

60 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A joghurthabhoz:
  • 4 db zselatinlap
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 3 ek méz
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 tk instant élesztő
  • 1/2 tk só
  • 5 dkg kristálycukor
  • 18 dkg hideg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 2 ek áfonyalekvár
  • A töltelékhez:
  • 3 db alma
  • 1 marék kék áfonya
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 3 ek nádcukor
  • 2 ek őrölt fahéj
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek kristálycukor

Elkészítés

  1. A joghurthabhoz hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, és hagyjuk megduzzadni. Felmelegítünk 2 ek tejszínt, hozzáadjuk a kissé kinyomkodott zselatint, kevergetve megolvasztjuk benne, majd a mézzel és a joghurttal együtt óvatosan a maradék kemény habbá vert tejszínbe forgatjuk a keveréket. A hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. Elvegyítjük a lisztet az élesztővel, a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a zsírt, továbbá 1 dl jeges vizet, és alaposan összegyúrjuk. A hűtőbe tesszük 60 percre. Azután lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és piteformába helyezzük. Megkenjük az áfonyalekvárral.
  3. Összekeverjük a meghámozott, kicsumázott, apróra vágott almát az áfonyával, a keményítővel, a nádcukorral és a fahéjjal, majd elosztjuk a tésztán. Megkenjük a felhabosított tojássárgájával, és meghintjük a cukorral. A hűtőbe tesszük 60 percre.
  4. A 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. A joghurthabot habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk belőle a süteményre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss