Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-karamellás-pudingos borzaskata

80 perc
mester
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból linzer tésztát gyúrunk, majd a 2/3-át a hűtőbe tesszük pihenni, míg az 1/3-át a fagyasztóba tesszük.
  2. A pudingokat megfőzzük a tejben a cukorral, majd amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
  3. Az almákat meghámozzuk, majd felszeleteljük és vajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a cukrot és a csipet fahéjat is.
  4. A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd amikor teljesen elolvadt, hozzáadjuk a vizet és egy homogén karamellszirupot kapunk. Mikor kicsit kihűlt, hozzákeverjük az almákból kifőtt vajas levet.
  5. A tészta hűtőben pihentetett részét kinyújtjuk és tepsibe helyezzük, majd rápakoljuk a párolt almát.
  6. Végigcsurgatjuk rajta a karamellszirupot, majd megkenjük a pudingos krémmel.
  7. Végül a tetejére reszeljük a tészta fagyasztóban pihentetett részét. 170-180 fokon 35-40 percet sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss