Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás káposztával sült pulykaszárny

MME MME
3 5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst besózzuk, és fél órára félrerakjuk. A káposztát kiöblítjük és lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjük. Bevonjuk a pecsenyealjjal, lefedjük, és 180 fokos sütőben, 2 óra alatt puhára pároljuk, végül fedetlenül pirosra sütjük.

Megjegyzés

Igazi ínyencség, tepsiben sült burgonyával a legfinomabb. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss