Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-káposztás rétes

MME MME
65 perc
rafinált
átlagos
12 adag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és rászórjuk a kétféle, megtisztított, vékonyan felcsíkozott káposztát. Meghintjük az őrölt római köménnyel, továbbá némi sóval és borssal. Felöntjük kevés vízzel, és közepes lángon puhára főzzük. Közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  2. Amikor a káposzták már majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almákat az aszalt gyümölcsökkel együtt, és készre főzzük úgy, hogy elforraljuk az összes folyadékot. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni. Ha szükséges, szűrőn lecsepegtetjük.
  3. A leveles tésztát kitekerjük, és sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. Egyenletesen meghintjük a zsemlemorzsával, majd hosszában a közepére halmozzuk a káposztás keveréket. Ezután az egyik hosszanti oldalánál fogva feltekerjük a tésztát.
  4. A rétes tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és készre sütjük a 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt. Ha kihűlt, felszeletelve, néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss