Elkészítés: A konyhakész kacsát bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, majd megtöltjük 2 felkockázott almával, összetűzzük. A kacsát egy tepsibe tesszük, mellészórjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd aláöntjük a bort, és sütőben készre pároljuk.
Eközben elkészítjük a palacsintatésztát, és 1 órát állni hagyjuk. A káposztát felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, majd az olajban megpirítjuk, és összekeverjük a felaprított petrezselyemmel. Az egészet a tésztába keverjük, és kb. 10 palacsintát sütünk ki belőle.
A palacsintákat felgöngyöljük, majd így felszeleteljük, és egy tálra rakjuk a sült kacsa mellé.Petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre