Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-joghurtos muffin

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg aprított dió
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 0,8 dl étolaj
  • 1,25 dl natúr joghurt
  • A töltelékhez:
  • 1 db alma durvára reszelve
  • 4 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor
  • A tetejére:
  • 3 db alma
  • 3 evőkanál aprított dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházakat, 12 karikára vágjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A tésztához a tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.

A muffinformát kikenjük, mindegyiket félig töltjük tésztamasszával, ráteszünk 1 kiskanál tölteléket, betakarjuk tésztával. Befedjük 1-1 almakarikával, majd megszórjuk fahéjas-diós cukorral.

A sütőben 20-25 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss