Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-húsos fazék

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A húst megmossuk, és a zöldségekkel együtt 2 liter vízben kb. 2 órát főzzük. A húst kivesszük, és falatnyi darabokra vágjuk, és a főzőlevet leszűrjük.
Elkészítés: A babot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kb. 3 cm-es darabokra, a burgonyát kis kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük. A szalonnát apró kockákra vagdaljuk, és ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a burgonyát, és a petrezselyem ágakat. Felöntjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük, és 30 percig lassú tűzön főzzük. Közben az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, és az almát az ecettel, a cukorral és a fahéjjal ízesített kevés vízben 15 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és a hússal együtt a leveshez adjuk. Sóval, borssal utánaízesítünk, és tálaljuk. Rozskenyeret kínáljunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss