Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-hagymás sült krumpli

MME MME
3 3.3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit kockára vágva megsütöm. Ha nem túl öreg a krumpli, akkor előbb érdemesebb megfőzni, jól lecsöpögtetni, és utána olajban kisütni. Az almákat megpucolva, kockára vágva a krupmli mellé rakom, amikor a krumpli már jól átsült, és csak pirulnia kell. A hagymát karikára vágom, és a végén rakom a krumpli mellé sülni. Fűszerezem ízlés szerint.

Másik változata, amikor egy kicsi pirospaprikát és nagyon kevés paradicsompürét /kb. evőkanálnyit/ rakok hozzá. Szép színes, ízletes szaftja van.

Sült húsok mellé nagyon finom, de akár bele is lehet tenni a hűst, hogy együtt süljenek. Ekkor viszont tepsiben sütjük.

Megjegyzés

Amikor hússal együtt készítem, jó bő szaftot csinálok neki, és több rozmaringot használok. A legjobb mellé a pulykacomb és -szárny.

Fontos: ha előtte megfőzöd a krumplit, nem szabad teljesen puhára főzni, mert akkor nem fog szép ropogósra sülni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss