A töltelékhez az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük. A megmosott citrom héját (a fehér rész nélkül) finomra reszeljük. Ráfacsarjuk a citrom felének a levét, majd a barna cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megpároljuk.
A tésztához átszitáljuk a porcukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet elvegyítjük sütőporral és 1 csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
A lisztes és a vajas keveréket összedolgozzuk, majd a massza kétharmadát sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. A maradék tésztát hűtőbe tesszük a felhasználásig.
190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, és az almatölteléket eloszlatjuk a tésztán. Rákenjük óvatosan a keményre vert tojáshabot, végül ráreszeljük a tetejére a maradék tésztát. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.