Az almát meghámozzuk, citromos vagy gyenge almaecetes vízben megmossuk. A mazsolákat kisebb darabokra vágjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, az olajat, 1 tk porcukrot, 1csipet sót, és kb. 1 dl tejet (a többi tejjel fokozatosan hígítjuk), és sűrű palacsinta tésztát keverünk, majd pihentetjük kb. 30 percet.
A darált diót összekeverjük a cukorral, fűszerkeverékkel, fahéjjal.
Az almát kettévágjuk, felét lereszeljük, a másik felét vékonyabb szeletekre vágjuk. A lereszelt almát és a mazsolát belekeverjük a palacsinta tésztába, és lazítjuk a keményre vert tojáshabbal. Szükség esetén még hígíthatjuk tejjel vagy ásványvízzel.
Vajjal kikent forró palacsintasütőben a szokásos módon mindkét oldalát kisütjük. A palacsintákat rétegezve, rétegenként a töltelékkel megszórva egymásra rakjuk.
A szárazra törölt almaszeletekből formákat szúrunk ki és kevés vajon kissé megpároljuk. Az utolsó palacsintából is formákat szúrunk ki, majd a palacsinta tetején díszítésként felrakjuk.Tortaként szeletelve melegen vagy hidegen tálaljuk.