Elkészítés: A kifliket felkarikázom és hagyom szikkadni kb. 1 órát.
Eközben felteszem a tejet forrni. A 10 dkg cukrot, a vaníliát (kikaparom a belsejét) és a 4 tojás sárgáját habosra kikeverem, és hozzáadom a tejhez. Amikor felforrt, ráöntöm a kiflire, majd hozzáadom a mákot, és óvatosan összekeverem, majd egy kivajazott normál méretű tepsibe beleöntöm, elegyengetem.
Az almákat meghámozom, lereszelem, kinyomkodom a levét, összekeverem fahéjjal (ízlés szerint), és ráteszem a mákos kifli tetejére, majd berakom a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.
A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral habbá verem, majd azt is ráteszem a guba tetejére, és még kb. 10 percig sütöm, amíg a hab felemelkedik és kicsit megbarnul a teteje.
Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, és szeletelni lehet mint bármelyik süteményt!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre