Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-habos mákos guba

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kifliket felkarikázom és hagyom szikkadni kb. 1 órát.

Eközben felteszem a tejet forrni. A 10 dkg cukrot, a vaníliát (kikaparom a belsejét) és a 4 tojás sárgáját habosra kikeverem, és hozzáadom a tejhez. Amikor felforrt, ráöntöm a kiflire, majd hozzáadom a mákot, és óvatosan összekeverem, majd egy kivajazott normál méretű tepsibe beleöntöm, elegyengetem.

Az almákat meghámozom, lereszelem, kinyomkodom a levét, összekeverem fahéjjal (ízlés szerint), és ráteszem a mákos kifli tetejére, majd berakom a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.

A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral habbá verem, majd azt is ráteszem a guba tetejére, és még kb. 10 percig sütöm, amíg a hab felemelkedik és kicsit megbarnul a teteje.

Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, és szeletelni lehet mint bármelyik süteményt!

Megjegyzés

El szoktam készíteni maradék kalácsból, briósból. A mákot lehet narancshéjjal is ízesíteni.
- mustafa

Ezek is érdekelhetnek

Friss