Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-gombás töltött sertéscomb

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1,5 kg nyers, bőrös sertéscomb
  • 4 csokor zöldhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg savanykás alma
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • kevés olaj
  • 1/2 csokor finomra vágott kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt kardamom

Elkészítés

Elkészítés: A húst megtisztítjuk, a bőrét hosszában többször bevagdaljuk, munkalapra fektetjük, és éles késsel nagy zsebet vágunk bele. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, kimagozzuk, mindkettőt felaprítjuk. A paradicsomot is apróra vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a kardamomot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a húsba töltjük. A nyílást hústűvel megtűzzük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A húst tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben sütni kezdjük. Közben az újhagymát megtisztítjuk, és serpenyőben, a felforrósított vajban megpároljuk, félretesszük.

Kikeverünk 1 dl vizet 1 teáskanál sóval, és amikor a hús már 1 órát sült, kivesszük, mellétesszük a hagymát, a húst megkenjük a sós vízzel, és még 45 percig sütjük, közben a sós lével még egyszer megkenjük. Ha kész, a lezárt sütőben 10 percig állni hagyjuk, csak utána vesszük ki.

Nagy tálon, egészben vagy szeletelve tesszük az asztalra. Burgonyát vagy rizst kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss