Elkészítés: A húst megtisztítjuk, a bőrét hosszában többször bevagdaljuk, munkalapra fektetjük, és éles késsel nagy zsebet vágunk bele. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, kimagozzuk, mindkettőt felaprítjuk. A paradicsomot is apróra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a kardamomot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a húsba töltjük. A nyílást hústűvel megtűzzük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A húst tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben sütni kezdjük. Közben az újhagymát megtisztítjuk, és serpenyőben, a felforrósított vajban megpároljuk, félretesszük.
Kikeverünk 1 dl vizet 1 teáskanál sóval, és amikor a hús már 1 órát sült, kivesszük, mellétesszük a hagymát, a húst megkenjük a sós vízzel, és még 45 percig sütjük, közben a sós lével még egyszer megkenjük. Ha kész, a lezárt sütőben 10 percig állni hagyjuk, csak utána vesszük ki.
Nagy tálon, egészben vagy szeletelve tesszük az asztalra. Burgonyát vagy rizst kínálhatunk hozzá.