hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-gombás rakott burgonya

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.

2 evőkanál margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a felaprított sonkát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.

Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk.

Egy tálat kikenünk margarinnal, az aljára terítjük a burgonya felét, a tetejére simítjuk a gombás-sonkás tölteléket, az almakockákat, a paradicsom és tojásszeleteket. Kissé megsózzuk, megkenjük tejföllel. A tetejére kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a maradék burgonyát. Megsózzuk, rátördeljük a maradék margarint, megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőben (200 fokon) 40 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss