Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A citrom kifacsart levét összekeverjük 5 dl vízzel. Az almákat négyfelé szeljük, kimagozzuk, és a citromos vízbe helyezzük őket. 
  2. Az almalét felforraljuk a cukorral, majd beleszórjuk a meleg vízzel leöblített aszalt vörös áfonyát. A felforrósított vajon 3 percig pirítjuk a gnocchit, azután beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett almákat, és további 5 percig pirítjuk együtt.
  3. Végül meglocsoljuk a mézzel és a vörös áfonyás almalével. Tányérokra halmozzuk, megszórjuk a finomra vágott pisztáciával. Forrón, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
A konyhakész gnocchi, vagyis olasz burgonyás nudli ideális választás egy gyors vacsorához. Felhasználásig érdemes a hűtőben tárolni. Édes és sós fogásokat is készíthetünk belőle.

Ezek is érdekelhetnek

Friss