Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-gesztenyés piskótatekercs

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 készen kapható kakaós piskótatekercs
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 db alma
  • 1 db citrom leve
  • 10 dkg cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál zselatin

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sűrűre főzzük. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.

A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.

A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.

Feltekerjük, a külsejére is kenünk a krémből, és gesztenyemasszát reszelünk rá.

A piskótatekercset házilag is elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evőkanál cukorral, 6 evőkanál liszttel, 1 púpozott evőkanál kakaóval és fél csomag sütőporral készítsük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss