Elkészítés: Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sűrűre főzzük. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.
A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.
Feltekerjük, a külsejére is kenünk a krémből, és gesztenyemasszát reszelünk rá.
A piskótatekercset házilag is elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evőkanál cukorral, 6 evőkanál liszttel, 1 púpozott evőkanál kakaóval és fél csomag sütőporral készítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre