Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás galette (lépésről-lépésre)

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elvegyítjük a kristálycukorral és 1 csipet sóval. A hideg vajat felkockázzuk, a harmadát hideg kézzel a lisztes keverékhez morzsoljuk. Ugyanígy a tésztához morzsoljuk a többi vajat, valamint az alaposan megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját. Akkor jó, ha nagyobb vajdarabok is maradnak a tésztában.
  2. Hozzáadunk 5 ek jéghideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gombócot formázunk a tésztából. Kissé ellapítjuk, majd folpakba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Közben a töltelékhez megmossuk az almákat, majd meghámozzuk, kimagozzuk őket, a gyümölcshúst vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasszuk, és kicsit hűlni hagyjuk. 
  4. A tésztát 3-4 mm vastag, kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe helyezzük. A tészta közepén elrendezzük az almaszeleteket, majd a tészta szélét körben ráhajtjuk a töltelékre. Alaposan átkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukorral.
  5. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben néhányszor elforgatjuk a galette-et, hogy egyenletesen süljön.

MORZSÁS, RÁCSOS, KLASSZIKUS ÉS PALEO - 10 ZSENIÁLIS ALMÁS PITE RECEPT >>>

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

Ezek is érdekelhetnek