hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás felfújt

MME MME
4.5/5
75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

)
Előkészítés: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk, megtörölgetjük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A vaníliarudat felhasítjuk, kikapargatjuk belőle a pépet.
Elkészítés: A tejet a vaníliarúddal- és péppel, egy csipet sóval és 1 evőkanál vajjal/margarinnal felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és gyakran megkeverve, szelíd tűzön 20 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt további 20 percig “puffasztjuk”, hagyjuk langyosra hűlni, a vaníliarudat eltávolítjuk. Közben a maradék 1 kávéskanál vajjal vastagon kikenünk egy 24 cm átmérőjű, kerek sütőformát. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, vékony gerezdekre vágjuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, és körkörösen a forma aljára terítjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A mazsolát leszűrjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tojáshabot, végül kíméletesen összedolgozzuk a rizzsel. A masszát az almával bélelt formába simítjuk, és aranybarnára sütjük (40 perc). 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd lapos tálra borítjuk. Felforrósítjuk a málnazselét, részben bevonjuk vele a felfújtat, málnaszemekkel díszítjük, és tortaszerűen szeleteljük. A maradék málnazselét külön tálkában kínáljuk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss