Elkészítés: Megpucolom az almákat, kettőt darabokra vágok, majd meglocsolom rummal, a harmadikból karikákat vágok, ezt pedig citromlével kenem meg, hogy ne barnuljon meg.
A vajat összekeverem a cukorral (vagy mézzel) és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a sütőport, a lisztet, majd a tojásokat. Ha ezzel elkevertem, hozzáadom részletekben a lisztet is. Amikor teljesen sima, belekeverem az almadarabokat. Ha nem elég híg, egy kevés tejjel fel lehet önteni.
Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a masszát. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütöm. Amikor már majdnem kész, ráteszem az almakarikákat, majd egy kicsit tovább sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre