Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas pitetorta

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db tojás sárgája
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 4-5 ek. cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás.

Elkészítés

  1. Összekeverjük egy tálban a lisztet a porcukorral és a fahéjjal. Elmorzsoljuk benne a vajat, és belerakva a tojás sárgáját összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe ½ órára.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk vagy lereszeljük az almát. Rácsavarjuk a citromlevét, majd összekeverjük a fahéjjal elkevert cukrot.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk. A nagyobbikat lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a torta formát, ügyelve arra, hogy az oldalára is jusson. A felesleget levágjuk. Megszurkáljuk a tésztát villával a formában, majd rászedjük a tölteléket. A másik darab tésztát akkorára nyújtjuk, hogy teljesen befedje majd a pitét, és csillagalakú formázóval mintákat szúrunk bele. Ráborítjuk a pitére, felvert tojással megkenjünk és berakjuk a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt megsütjük.

IDE SÜSS! GRILLÁZS ÁLOMHÁZ JANITÓL

KARÁCSONYI CSOKOLÁDÉ TORTA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss