Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas pite

65 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerve, hűtőben pihentetünk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
  3. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipót (25x20 cm), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk.
  4. A lecsöpögtetett, kinyomkodott tölteléket a tepsiben lévő tésztára tesszük. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép, aranybarna lesz a teteje. alacsony gázlángon kb. 20 perc. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Igazi őszi csemege, a fahéjas alma illata mámorító. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss