Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport, a meghámozott, pépesre reszelt almát, az őrölt fahéjat, és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű kerek pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk belőle.
Végül sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Ha elkészült, fahéjas-kakaós porcukorral bőven megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre